Vieraslista, kutsut, ja se tärkein – Sinä!

Vieraslistan karsiminen

Guest-List-TemplateKun pitopalvelulle maksetaan etukäteen, jokainen vieras lisää kuluja – ei ainoastaan ruuassa ja juomassa, vaan myös nousevissa veroissa. On hyvä ottaa huomioon muutama asia, kun tehdään vieraslistan viimeistä vedosta:

  • Älä kutsu koko työpaikkaa. Kutsu vain pomosi ja erittäin hyvät ystäväsi. Tai älä kutsu ketään.
  • Älä kaivele vanhoja osoitekirjoja tai puhelimia. Jätä menneet ystävät menneisyyteen ja keskity niihin ihmisiin, joita näet säännöllisesti.
  • Pidä vanhemmat kurissa. Muutaman ystävän voi sallia ilmaantuvan, mutta koko marttakerhoa ja seurakuntaryhmää ei tarvitse kutsua.

Kutsujen lähettäminen

Kutsut tulee lähettää viimeistään 6 – 8 viikkoa ennen häitä, joten on varmistettava, että ne muistetaan lähettää ajallaan. Peruskutsuista löytyy kutsujoiden nimi, seremonian paikka ja aika, sekä juhlan paikka ja aika. Kutsuihin voi myös liittää ajo-ohjeet juhlapaikalle ja vaikka vastauskortin. Ennen kutsukortin valitsemista on hyvä nähdä se valmiina, jotta voidaan varmistaa, että kaikki tiedot ovat oikein ja että se täyttää parin vaatimukset ulkonäöllisesti.

Itseään ei saa unohtaa

Häähässäkässä on helppo unohtaa itsensä, joten tässä vaiheessa on hyvä tehdä suunnitelma itselleen. Suunnitelmaan voi laittaa esimerkiksi:

  • Urheilun ja terveellisen ruokavalion. Jo 30 minuutin kävelyllä useita kertoja viikossa saadaan paljon energisempi olo. Väsymystä estämään voi myös ottaa muutaman multivitamiinipillerin, varsinkin jos kiireen keskellä ruokailuja jää välistä. Paljon energiaa tuovia välipaloja on hyvä pitää mukana, joten esimerkiksi pähkinät ja banaanit pitävät liikkeessä pitkään.
  • Nuku paljon. Varsinkin ennen häitä yöt saattavat venyä pitkälle, mutta unirytmistä kannattaa kuitenkin yrittää pitää kiinni. Samalla jaksaa paremmin, ja immuniteetti toimii tehokkaammin, jolloin flunssan riski hääpäivänä on pienempi.
  • Varaa aika kampaajalle. Jos haluat pitää nykyisen tyylisi tukassa, varaa aika kampaajalle viikkoa aikaisemmin. Jos taas haluat isompaa muutosta, on hyvä käydä leikkaamassa ja värjäämässä hiukset jo pari viikkoa aikaisemmin. Jos sama kampaaja tekee hääkampauksen, sekin on hyvä kokeilla vähintään viikkoa ennen hääpäivää. Mukaan tulee ottaa myös mahdolliset hiuskoristeet.
  • Harjoittele meikkaamista. Tämä pätee varsinkin jos häämeikin aikoo tehdä itse. Jos halutaan kokeilla erilaisia meikkejä, voi vaikka mennä ostoskeskusten ilmaisille meikkipisteille ja kokeilla rohkeasti erilaisia tyylejä.