Morsiusneidot ja hääpuku – vaikeita päätöksiä

Morsiusneitojen ja kaason valinta

Bridesmaids 3Morsiusneitojen ja kaason valinta on yksi tärkeimmistä ja joskus vaativimmista tehtävistä. Muista ennen valintaa:

  • Selitä morsiusneitovaihtoehdoille heiltä odotettava rooli, esimerkiksi polttareiden suunnittelu, osallistuminen juhlajärjestelyihin ja se, miten morsiusneitojen pukeutuminen hoidetaan myös rahallisesti.
  • Kerro kuinka paljon aikaa ja energiaa heidän oletetaan laittavan häiden järjestelyyn, ja jos he päättävät kieltäytyä tässä vaiheessa, älä ota nokkiisi. Joskus ihmisillä ei vain ole aikaa tarpeeksi, jolloin on parempi valita sellainen kaaso ja morsiusneidot, jotka täyttävät tehtävänsä. Liian pitkälle itseään venyttänyt kaaso, joka saa hermoromahduksen juuri ennen hääpäivää, ei ole avuksi jo valmiiksi panikoivalle morsiamelle.
  • Anna kaason tehtävä tärkeimmälle ystävällesi tai sukulaiselle.
  • Kannattaa myös valita sulhasen puolelta yksi naispuolinen sukulainen morsiusneidoksi, tämä on diplomaattinen liike ja voi usein vahvistaa perheiden siteitä.

Puvun ostaminen

  • Järki kädessä

Varsinkin jos morsian on sitä tyyppiä, että on liimaillut naamaansa eri häälehtiin jo vaippa iästä lähtien, tähän tulee kiinnittää huomiota. Hääpukua etsittäessä on pidettävä mielessä myös budjetti ja käytännöllisyys. Tarvittaessa apuun voi ottaa vaikka äidin ja jalat maassa olevan kaverin. Kaikkea intoa ei kuitenkaan tule tappaa, morsiamen kuuluu tuntea itsensä prinsessaksi suurena päivänä ja puku on yksi tapa päästä lähemmäs sitä tunnetta.

  • Minkälainen shoppailija olet?

Jotkut morsiamet eivät jaksa odottaa hääpuvun metsästystä ja innoissaan varailevat aikoja sovittamaan pukuja. He nauttivat myyjien pörräämisestä ympärillä ja valikoimaan tutustumisesta. Toiset taas haluaisivat vain sujahtaa kauppaan nopeasti, valita puvun rekiltä, sovittaa ja poistua. Molemmat tavat ovat oikein, tärkeintä on tietää mitä itse haluaa.

  • Älä epäröi!

Jos morsiamesta tuntuu että oikea hääpuku on löytynyt, se on todennäköisesti siinä. Varsinkin jos puku pysyy budjetissa, on turha etsiä pidempään. Sen tietää kyllä, kun oikea valinta on käsillä.

Ennen hääpuvun ostoa ei ole myöskään pakollista että hääpaikka tai aika on tiedossa. On kuitenkin huomioitava että rannalle ei välttämättä käytännön syistä sovi samanlainen puku, kuin vaikka talvi häitä viettävälle morsiamelle. Ja tietenkään ei pidä unohtaa sulhasen ja bestmanin vaatteita.