Miten jatkaa häiden suunnittelua?

Organisoi itsesi

Wedding Day

Jotta homma pysyy hanskassa, on hyvä olla tarvittavat välineet siihen. Vihko on aivan ehdoton apuväline ja siihen on helppo kirjata eri osiolle jokainen häiden kategoria. Jokaisen kategorian kohdalle kannattaa lisätä sille oma budjetti. Kun budjetti on jaettu jokaiselle osiolle, tai jos se loppuu ennen kuin kaikkiin osiin riittää tarvittava määrä, on syytä karsia jotain.

Juhlapaikan valinta

  • Seremonia, kuka ja missä

Vihkijän ja seremoniapaikan löytäminen voi olla helppoa, jos esimerkiksi molemmat haluavat mennä naimisiin kotikylän kirkossa tutun pastorin siunaamana. Toisissa tapauksissa voidaan haluta pienet maistraattihäät tai vaikka satoja vieraita sisältävät ulkohäät. Parista riippuen tämä tulee selvittää, jotta voidaan ajoissa varata sopiva paikka seremonialle ja löytää vapaana oleva henkilö seremoniaa johtamaan.

  • Juhlapaikka

Taas on hyvä palata niihin unelmiin, joista alussa puhuttiin ja pohtia, kuinka ne onnistuvat oikeasti. Ehkä unelmana on viettää häät ulkona, kauniissa puutarhassa. Mitäs jos sopivaa paikkaa ei ole tarjolla? Entä jos sataa? Olisikohan sopivaa juhlapaikkaa tai hotellia, josta löytyisi sekä piha, että tarvittaessa sisätila juhlille? Paikallista tarjontaa kannattaa tarkastella, sillä valikoimasta voi löytyä oikeita helmiä. Toisaalta sopiva paikka voi löytyä kauempaakin, mutta tässä on huomioitava kuljetukset ja matkojen kulut. Etsintään voi ottaa avuksi vaikka hääsuunnittelijan tai äskettäin naimisiin menneen ystävän, jolla on vielä häästressi mukavasti muistossa ja vinkkejä sekä listoja vaikka muille jakaa. Katsasta myös häälehtiä ja nettisivuja. Ja ei kun varaamaan käyntejä eri juhlatiloihin!

Nyt on kaikki tarvittavat alustavat hääjärjestelyt valmiina. Paikka on katsottuna ja varattuna. Vieraslista on jo varmistunut hiukan. Sekä morsiamen, että sulhasen, toiveet on otettu huomioon ja panikoiva, ehkä hiukan liian tungetteleva, anoppi on saatu aisoihin ison skumppa lasin myötä. Tässä vaiheessa on hyvä ottaa hengähdystauko. Muutama päivä pohdintaan ja asioiden läpi käymiseen, avaa usein silmät kuin uusiksi. Suunnitelmat kannattaa vielä käydä lävitse ja pohtia onko kaikki yllä mainittu varmasti sillä mallilla kuin sen kuuluisi olla. Ja viimeiseksi, mutta kaikkein tärkeimmäksi, tulee muistaa että kyseessä on häät, ja niiden järjestäminen on yhtä elämän merkittävimmistä ajoista.