Kuinka organisoida syntymäpäiväjuhlat

smiling kids or children on birthday party

Syntymäpäiväjuhlat ovat kuin matkalla olisi, sillä reitti on vähintään yhtä nautinnollinen kuin kotiintulo. Teeman, koristeluiden ja ohjelman päättäminen tekevät kaikista päivistä ennen merkkipäivää kuin juhlaa. Juhlien ei välttämättä tarvitse edes olla monimutkaisia; usein nautitaan pienistäkin pippaloista, kunhan kaikilla vierailla on kotoisa ja mukava olla. Mutta yksinkertaistenkin juhlien järjestäminen vaatii organisointia, joten mitä aikaisemmin aloitetaan, sitä aikaisemmin odotus alkaa, sitä vähemmän järjesteltävää on itse juhlapäivänä ja sitä hauskempi itse juhlasta tulee.

Juhlan sankarilla on todennäköisesti itselläänkin ideoita, millaisen teeman ja päivän haluaa, joten on tärkeää pohtia yhdessä järjestäjien kanssa, miten toiveet toteutetaan. Ainakin teeman ja koristeiden tulee olla syntymäpäiväsankarin mieleen, ja jos kyseessä ovat yllätysjuhlat, järjestelijöiden kannattaa ottaa joukkoon joku, joka tuntee sankarin tarpeeksi hyvin ja ottaa tämän toiveet huomioon.

Ennen juhlia:

  • 6 viikkoa ennen juhlapäivää:

Valitse juhlille teema, tee vieraslista, varmista, että tärkeimmät vieraat pääsevät kyseisenä päivänä tulemaan ja varaa mahdollinen juhlapaikka.

  • 4 viikkoa ennen juhlapäivää:

Tee kutsut valmiiksi, varmista että kaikki vieraat ovat listalla, päätä juhlien ohjelma ja ruoka.

  • 3 viikkoa ennen juhlapäivää:

Lähetä kutsut, osta tarvittavat tarvikkeet, aloita kotitekoisten koristeiden teko ja etsi tarvittaessa apulaisia. Apua voi aina palkata juhlapalveluista, tai esimerkiksi tuttavat voi pyytää apuun.

  • 1 – 2 viikkoa ennen juhlapäivää:

Osta kaikki loput tarvikkeet juhlia varten, viimeistele ohjelma aikataulun kanssa, soita niille vieraille, jotka eivät ole vastanneet kutsuun.

  • 3 päivää ennen juhlapäivää

Osta ruoka. Tämä riippuu tietenkin siitä, kuinka suuret juhlat on tulossa ja minkälaista ruokaa tarvitaan. Jos vieraita on paljon, voi pitopalvelu olla hyvä ratkaisu. Joku voi myös haluta tehdä kaiken itse, jolloin ruokavalmistelut kannattaa aloittaa jo hyvissä ajoin.

  • 1 – 2 päivää ennen juhlapäivää:

Leivo kakku, koristele juhlapaikka, viimeistele kaikki juhliin liittyvä.

Juhlat voi viettää joko kotona, tai sitä varten voi hankkia erillisen paikan.

Kotona järjestetyt juhlat on helppo järjestää, koska paikka on tuttu ja todennäköisesti vieraatkin löytävät perille. Aikatauluista voi myös helposti joustaa, kun juhlapaikkaa ei ole varattu muualta. Toisaalta vuokrattuun tilaan mahtuu usein enemmän ihmisiä ja ainakin tiedetään, mihin aikaan juhlat varmasti loppuvat, mikäli yli-innokkaat vieraat viipyvät hiukan liian pitkään kotijuhlissa.