Hääpalveluiden valinnassa kannattaa olla tarkkana

Kuinka valita häiden palvelut

landscape-1453929649-hayley-leadHyvin usein häihin tarvitsee palkata ulkopuolisia tekijöitä, kuten esimerkiksi valokuvaajia tai muusikkoja. Tässä vinkkejä siihen, kuinka löydät sopivat tekijät:

  • Valokuvaaja ja videokuvaaja

Parhaimmat osaajat varataan usein kuukausia aikaisemmin täyteen, eli kannattaa olla liikkeessä hyvissä ajoin. Etsi alueelta sopivia vaihtoehtoja ja tutustu näiden aikaisempiin töihin. Selaa samalla lävitse minkälaisia kuvia tai videoita haluaisit häistä ja ota rohkeasti yhteyttä eri paikkoihin, varmistaen että ne pystyvät tuottamaan toivottua tulosta. Jos et tiedä vielä millaisia kuvia haluaisit, valitse vapaamman tyylin valokuvaaja, jolloin myöhemmin on helppo ihailla erilaisia kuvia ja tehdä niistä sopivia albumeita.

  • Muusikot

Ennen kuin muusikkoja valitaan, niiden soitto täytyy kuulla, jollei muusikko tai yhtye ole sen verran tunnetumpi, että niiden tasoon voi luottaa. Varmista että muusikot pysyvät annetussa musiikki listassa, eivätkä lähde sooloilemaan omiaan. Selvitä kuinka he aikovat pukeutua ja kuinka monta taukoa he tarvitsevat. DJn palkkaaminen voi tulla bändiä tai orkesteria halvemmaksi, mutta tässäkin taso voi kulkea käsi kädessä hinnan kanssa.

  • Kukat ja koristeet

Kun juhlapaikka on varattu, on aika miettiä pöytäkoristeita ja muita koristeita. Esimerkiksi hotellin juhlasali on usein kuin tyhjä kangas, mutta vaikka museossa täytyy ottaa huomioon myös ympäristön vaateet ja se kuinka valitun juhlapaikan ominaisuuksia voidaan käyttää hyväksi. Jos lähiseudulta on mahdollista saada kukkia suoraan torilta tai viljelmältä, kannattaa väkertää koristeita itse, mutta muussa tapauksessa on etsittävä floristi ja tilattava kukat hyvissä ajoin. Jos kukkiin ei ole hirveästi varaa, voi mukaan lisätä runsaasti lehtiä, jolloin niitä vaikuttaa olevan paljon enemmän.

  • Pitopalvelu

Pitopalvelun tilaaminen riippuu täysin hääparista ja budjetista. Osa haluaa tehdä kaiken itse, hääkakusta lähtien, toiset taas tilaavat juomatkin pitopalvelun tarjonnasta. Menuja olisi kuitenkin hyvä päästä maistelemaan ja katselemaan ennen niiden tilaamista, jottei häissä tule ikävää yllätystä eteen. Menussa kannattaa myös miettiä erikoisruokavalion omaavia vieraita ja pohtia valitaanko erikoinen ja ylellinen vaihtoehto, vai tuttu ja turvallinen kotiruoka.

Kihlaparin tulee myös uskaltaa pyytää tarjouksia ja kilpailuttaa palveluntarjoajia. Varsinkin isompien juhlien kohdalla, useat yritykset ovat valmiit antamaan alennuksia tai kaupanpäällisiä perushinnastoon.